Graag stellen wij ons aan u voor:

Wij zijn Alexander en Petra

Onze liefde voor het ras de Rottweiler is ontstaan toen we in 1992 gingen samenwonen.

We wilden graag een grote hond.

Toen kwamen we Cliff vom Oeterkotten tegen. Een prachtige rottweiler met een fantastisch karakter! We hadden meteen een klik. Zo'n hond wilden we ook! 

Onze pup Sam van Geranshof (een zoon van Cliff) was een feit. Met Sam (IPO II) hebben we onze eerste stappen in de hondensport gezet! 
 Daarna volgden nog Viper van de Ramshoven (IPO III), Linka Perle de Tourbière (IPO III) (Mechelse herder) en Novak van de Runderkraal. Stuk voor stuk geweldige honden waar we veel van hebben geleerd.

Sinds juni 2015 zijn we de trotse eigenaren van onze Nova: Cora van de Heidekraal. (Hefrings Pride Loyd x Isa von Blumenzwiebel). Nova is een teef van uitmuntend type met een prettig karakter. Dit was de uitslag op de jonge honden dag van de NRC. Hierdoor groeide bij ons de gedachte om met haar een nestje te gaan fokken. Meerdere shows volgden. Een supermooie ED/HD uitslag en het feit dat onze Nova JLPP VRIJ is, gaven voor ons de doorslag. Vervolgens werd de Ras Standaard Test (Exterieur Sociaal gedrag en Zelfstandigheid) behaald en om het plaatje compleet te maken hebben we ook de kennelnaam aangevraagd.  

We zijn nu de trotse eigenaren van:

Rottweilerkennel v/d Hunzestraal.

Onze Nova is de stammoeder van onze kennel! Ze is een temperamentvolle teef. Die alert is op het moment dat het nodig is maar daarna weer snel relaxt is. Een rottweiler, zoals hij hoort te zijn. Zowel uiterlijk als ook innerlijk. Nova is gemakkelijk in de omgang en zeer werkwillig. Daarbij is ze sociaal en knuffelt graag en kinderen vindt ze helemaal geweldig!

Onze Aika vd Hunzestraal (21-06-2019) dochter uit het 1ste nestje van onze Nova is ook weer een heerlijke hond met een vriendelijk open karakter.
Ze is temperamentvol, waaks en net als haar moeder zeer werkwillig. Daarbij is naast ballen apporteren in alle soorten en maten speuren haar favoriete bezigheid. Ook hangt ze graag op schoot om dan lekker samen te knuffelen. Ze is een heerlijke lebberweiler en ook haar vriendjes (de koeien) bij ons achter in de wei weten hier alles van.
 
Wij vinden het belangrijk dat onze honden met allerlei situaties vertrouwd raken, zodat het sociale en stabiele honden worden. We besteden dan ook veel aandacht aan de opvoeding en socialisering door van pups af aan onze honden (met mate ivm overprikkeling) met allerlei situaties in contact te brengen. Zoals: (dieren)park, school, markt enz. enz.  

Wij fokken volgens de regels van de RAAD VAN BEHEER  & de NEDERLANDSE ROTTWEILERCLUB onze pups krijgen een FCI stamboom!

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact informatie:

0630563028

petra.vos@home.nl